Starta fritidsgård

Är du intresserad av att öppna en fritidsgård lokalt där du bor? Då är vi företaget för dig! Vem du än är finns vi här för dig!Nedan finns kategorier, där du kan läsa mer om hur just du kan engagera dig. Vem är du?


Kommun

Jobbar du inom kommun och är intresserad av vårt koncept? Då har du kommit rätt! Konceptet går ut på att kommuner finansierar, bygdegårdar lånar ut lokalen och privatpersoner ställer upp som ledare. Alla kommuner har olika budget, förhållninssätt och vision och därför skräddarsyr vi en verksamhet just för er, från antal ledare till antal tillfällen i veckan! Vi erbjuder därför en kostnadsfri första konsultation för att kunna kartlägga era tankar, ideer och behov!Men frågan är också - varför kommuner väljer oss?!Denna fråga har enkla svar: Vi är företaget som hjälper kommunerna att med enklare medel kunna göra mer!

💫 Projektet skapar ett drivstarkt och fungerande föreningsliv, vilket är en enormt stor del i en fungerande kommun.

💫 Arbetstillfällen skapas och samhället blir tryggare. Barn och unga får motionera och umgås, de får helt enkelt en vettig plats att vistas på.

💫 Vi är ett billigt alternativ om man jämför med hur budgeten skulle se ut om kommuner drev projektet själva. Kostnader som lokalhyra, vatten och el är ingenting de behöver oroa sig för.

💫 Genom att anställa oss kan kommuner försäkra sig om att varje litet öre går till fritidsgården! Detta genom att kommunen själva slipper anställa en ledare. Vi hyr in ledarna per timme och de fakturerar oss för den tiden dom håller passen. Detta är en försäkring på att pengarna går direkt till verksamheten!

💫 Vi konsulterar ledarna, inspirerar dem och hjälper dem med byråkrati och bidragssökande. Vi gör det enklare för ledarna att kunna utveckla just sin by. Vi hjälper parterna att söka pengar för att kunna genomföra speciella event genom ungdomsgården eller kanske genomföra en upprustning för att matcha lokalen med dess barnverksamhet.

En enkel slutsats - vi är ett nytänkande företag som kommunerna behöver! För att med ENKLARE medel kunna göra MER!


Första steget för att starta en ungdomsgård i er kommun är att kontakta oss!

Privatperson

Vi agerar inte bara ett stöd för kommuner och bygdegård. Privatpersoner och unga engagerade är minst lika viktiga!

Vi vet hur det är att ha en ide och vilja göra ett projekt. Vi vet hur det är att vara engagerad i föreningar och andra sammanhang och vi vet vikten av en person som hjälper, stödjer och ger råd!

Att faktiskt genomföra en ide kan vara mycket svårare än vad man kan tro. Vi vill hjälpa er att söka bidrag, handskas med kommunen samt ge tips och råd. Vi vill göra allt för att förenkla för dig att vara ENGAGERAD!Är du vår framtida ledare?


Det är ett givande arbete som glädjer och hjälper mängder barn & unga. Ett jobb som fritidsledare är en perfekt väg in i föreningar och arbetslivet. Jobbet ger er ett utmärkt CV med kompetenta referenser. Genom oss får du kontakt med likasinnade privatpersoner runt om i Sverige genom inspirationsträffar och aktiviteter. Såklart utlovas också ett arvode för ert ledarskap, utan att ni behöver tänka på administration med kommun och lokal - för det fixar vi! Det är sammanfattningsvis ett perfekt första arbete, eller varför inte en sidoaktivitet utanför skola eller annat arbete.


Ni kan ta tag i startandet av en fritidsgård själva och skapa ert eget arbetstillfälle, eller i andra fall, starta en för att värna byn. Man behöver nödvändigtvis inte vara medlem i föreningar för att kontakta oss. Vi hjälper er komma i kontakt med rätt personer, rätt bygdegårdsförening och rätt kommun. För att utveckla er lokala fritidsgård! 


Första steget är att kontakta oss!

Bygdegårdsförening

Är du medlem eller drivande i en bygdegårdsförening och vill utveckla en ungdomsverksamhet i just er fina lokal. Då är vi företaget för er! 


Vi ger er en enkel väg till att starta en fritidsgård som passar just er. Det enda som behövs utav er förening är en fungerande lokal som står klar för utlåning! 


Just er lokal kan ge plats åt en fritidsverksamhet som ger så mycket mer än bara en trygg plats för barn och unga att vistas på. Verksamheten ger nämligen er också en möjlighet att nå en ny publik och många gånger föryngra er förening, vilket är A & O för fortsatt verksamhet. Ni har möjlighet att hitta nya eldsjälar, samtidigt som barnen får en vettig plats att vara på!


Vill ni vara en del av projektet - kontakta oss!


Hjälp oss förbättra de ungas värld - hjälp oss hjälpa!